Nuffnang Ads

Program eUsahawan anjuran Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC)

Ahad lalu bersamaan dengan 3 Disember 2017, sy telah join satu program eUsahawan percuma mengenai Digital Marketing ataupun Melayunya ialah Pemasaran Digital. Kursus ni sangat membantu bagi pengusaha-pengusaha di luar sana sama ada yang sedang bergiat aktif dalam berniaga atau ingin memulakan perniagaan. Fokusnya adalah memasarkan perniagaan secara dalam talian (online). Jadi kena menyesuaikan diri dengan penggunaa Facebook Page dan Intsagram Business ni. Sangat bermanfaat dalam perkongsian dari Coach Aggy, walaupun hanya setengah hari tapi input yang dipelajari begitu padat dan bolehlah sy  praktikkan untuk business family yang baru berjinak-jinak untuk diluaskan pasarannya dalam Facebook.


Bila dah masuk kursus ni, rasa "oo..macam ni pula.." baru ifa tau dalam memasarkan barangan atau servis dalam online ni kena ada etika dan ayat kena bersesuaian barulah dapat menarik minat orang yang lawat produk kita tu..


Coach Aggy turut berkongsi tips dan panduan bagaimana cara lebih serius dalam membuat business ni.. so lepas ni kena jalan betul-betul la, x boleh main-main..





Macam sy ni first time buat FB Page untuk business family.. So, kemarin dah berjaya buka satu page. dan Insyaa Allah akan mula bergerak lebih serius dalam business ni..

Oh lupa pula cerita, dari tadi sebut business tapi x cakap business apa..hehe
sy  buat business printing dan design kad kahwin, banner, sticker, business card dan macam2 lagi...

kitorang ada Instgram yang korang boleh check it out @aestixdesign untuk tanya harga, atau membuat tempahan boleh DM instagram tu teruss...kita akan layannn baik2 punyaa...hehe


4 comments:

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads