Nuffnang Ads

CARA BUKA AKAUN KWSP | EPF

Zaman sekarang semakin mudah untuk membuat akaun Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) atau Employees Provident Fund (EPF). Macam saya yang baru sahaja masuk ke lembah pekerjaan ni kena la buka akaun KWSP. Cara-cara untuk membuka akaun KWSP sangatlah mudah dengan hanya berkunjung ke kaunter pejabat KWSP dan akan dibantu oleh pekerja mereka dengan hanya perlu membawa kad pengenalan sahaja. Sekarang hanya perlu menggunakan kiosk yang disediakan di sana dan ikut arahan seterusnya dari pekerja tersebut. Tidak sampai 10 minit, kerja pengurusan saya untuk membuka akaun KWSP telah selesai!

Dan sekarang kita bolehlah menyemak di website kwsp.gov.my ataupun muat turun aplikasi di Google Playstore atau Apple Store untuk membuat semakan KWSP anda. Sekarang lebih mudah kan? 


2 comments:

  1. Mudahnya...tapi lepas ambil skim pencen, tak pernah sudah log in i-akaun kwsp ni

    ReplyDelete
  2. mungkin boleh tengok update terbaru dari KWSP pasal skim pencen :)

    ReplyDelete

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads