Nuffnang Ads

Day 2 in Seoul

Assalamualaikum...sekarang mau cerita hari kedua di Seoul. hehe x habis lagi ni...

Ini la Seoul Youth Hostel, tempat kami tinggal sepanjang di Seoul..rating ni aku bagi 4 daripada 5..
sebab? since tempat ni bersih, sangat selesa dan cantik..cuma tidak ada seterika disediakan..yang penting dia bagi service free untuk cuci kain sendiri guna mesin diorang..cuma dryer jak yang perlu bayar 1000 won.
cafe dia non-halal, tapi diorang ada provide kitchen dan ada tempat lepak2 tengok tv, online..makan maggi..hehehe

teringat satu kisah masa sedang cuci kain jam2 pagi...lewat cuci sebab baru pulang jam 12 tengah malam tu dari jalan-jalan...
bila time dry kain tu, x ada mention pun berapa minit dia dry kain tu...hampir dua jam kami tunggu..hahaha mengantuk2 sudah....last2 turun pegi receptionist, masa tu dia tengah tidur atas sofa..kesian pacik tu kami kejutkan...lagi sandi bila dia x pandai cakap english...adohaiii....macam ayam dengan itik sangat kami masa tu...kami minta tolong macam mana mau tau mesin dryer tu stop, sebab takut baju dalam tu koyak sebab terlalu lama spin...hahaha pacik tu sampai tunjuk2 jam dengan kami cakap "it's late"... hahahaha itu ja la dia mampu marah kami yang belum pandai tidur2 tuuu....
ni pula cafe yang kecil....untuk minum2 kopi...ni sama juga, anty ni x pandai cakap english...aku yang kena cari perkataan korea untuk bagitau dia apa aku mau..nasib ada bawa kamus offline dalam smartphone..hehe

maka aktiviti hari kedua, kami melawat Nami Island. Tempat ni sangat luas...satu hari baru cukup untuk pusing semua sekali...malangnya tour di sini cuma dua jam lebih saja...kesian...
haaaa..ni unik, tandas dia tu rasanya macam tertunggang...hahahaha
Lokasi :Nami Island
ini feri kecil yang kami naik untuk sampai ke Pulau Nami..yang bestnya, ada wifi juga tau atas feri ni...
sampai 3 wifi...dan sangat laju banding di Sabah...hihi
dan di pulau tu pun ada wifi juga, boleh test video call juga dari sana...besttt..hehehe
Ini restoran halal yang kami dibawa oleh agent untuk lunch...berhampiran dengan jeti ke Pulau Nami...
yummmm...tapi rasa x cukup..hahaha



kalau ke sini, x sah kalau x gambar statue ni.yang famous dengan Winter Sonata tu...
Lokasi : Nami Island
Akhirnya jumpa Song Joong Ki !! hahaha
Lokasi: K-Style Hub

Sempat try outfit Hanbok sini...lawaaaaaa kain dia....
Lokasi: K-Style Hub
Ni ingatkan dekat Istanbul jak ada...rupanya Korea pun ada..hahaha
Lokasi: Itaewon Street
Bas ni depan mata aku...nasib aku tiada ada kad tambang dia..kalau tidak, sudah naik ni...hehe

sempat jadi angel Seoul sekejap..
Lokasi: Dongdaemun

Malam ni kami balik guna subway...penat juga la kaki...hahaha tiket ni x mahal..affordable...
cumanya, kalau dekat ja tempat tinggal tu, better cari teksi dia ja la...hehehe
Lokasi: Subway Station

Okay, Jom Pegi Day 3......

No comments:

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads