Nuffnang Ads

Result exam uitm mengecewakan saya??

Assalamualaikum...mau share sikit, luahan hati yang kecewa...orang kata, hati-hati post sebarang post di media sosial...apa-apa pun, hati-hatilah dengan semua percakapan anda...ini kisah benar yang terjadi pada diri ini..huhu

17 Feb 2017 bersamaan dengan hari Jumaat....bermulalah orang ramai yang menyemak keputusan peperiksaan untuk budak2 degree ni...aku pun excited buka emel...cek tepat jam12 tengah malam..haih?? x masuk lagi? kosong inbox ni...cek dalam spam pun x ada...tunggu punya tunggu, dalam jam1 pagi lebih-lebih macam tu, masuklah emel sims@SALAM.UITM.....(tagline SALAM yang popular di kalangan pelajar2 uitm ni) bila buka mesej tu, alamak, dia tulis aku kena tunggakan hutang pulak?? bila masa aku kena tunggakan ni??

Takut ke luar negara??

Assalamualaikum...hari ni masih cuti semester lagi..belum start buka sem untuk degree lagi...

Dalam hati ni excited bercampur worried, anxiety semua la...hahh pasal apa pula ni?? buat pertama kalinya saya akan menjejakkan kaki ke luar negara...yeayy!!
okay, di mana? tempat ni banyak sangat mamat macam lee min ho tuuuu, hahahaha South Korea la..

Mau dijadikan cerita, deposit dah bayar....tinggal balance lagi la...harga boleh tahan juga...kami travel in a group..agak ramai juga la...tau2 pula aku disuruh jadi bendahari..kumpul duit untuk bayar dengan agen yang bawa kami trip tu...untuk makluman juga, ini under Muslim Package, so tidak la berapa risau pasal tu...lega hati..

Disebabkan saya ni terlalu risau, haaaa, saya dah siap buat list keperluan barang pakaian semua tu...buat checklist la maksudnya....kebetulan tarikh yang dipilih tu musim spring, jadi tidak la perlu fikir pasal pakaian winter...yang kena fikir ni, mau letak kemas2 barang dalam beg supaya x jadinya selongkar2 kat airport...nah kena label nama, no hp kecemasan atas luggage dan beg2 lain, in case kalau tercicir...... dan termasuk mengelak segala unwanted punya barang yang x boleh bawa masuk kapal...

Perahu Hill, Tamparuli Sabah

Hi hiking lovers!
Today, I would like to share a few pictures during my hiking activities with my classmates. Yes, only 3 of us. hehe. Hiking has been a trendy activities for the Sabahan since 2016. How do I know this kind of statement? Well, it is shown all over the social network sites such as Facebook and Instagram. So, is it a good trend? Oh yes it is! because it encourage people to stay healthy with this kind of activities. Also, for the hiking lovers will take it as their bucket list of hills in Sabah. Different hills have different beautiful views.This is one of the challenging hills for me because of the slippery and steeply surface (because of the rain) before reach at the top hill. For those who wish to go there, I wish you all the best and happy hiking! :)

Nuffnang Ads