Nuffnang Ads

Pencarian Part Time Job

Waaaa....bosannya duduk rumah berbulan-bulan tanpa buat kerja apa-apa..ni la hakikatnya orang macam aku yang x sabar tunggu bulan 9 tahun depan untuk sambung degree...huuhu sekarang tengah search part time job mau kumpul-kumpul duit untuk degree nanti..

bila cari kerja kosong online ni kadang-kadang bahaya juga...sebab x tau details company tu..gaji macam RM1,500 dan x perlu pengalaman, siap cakap ada training lagi...gaji tu dah tinggi..pastu kelayakan minimum tahap SPM pula tu..ni yang jadi was-was ni...

hmm..x boleh harapkan online sangat ni, kena keluar pergi cari kerja kat luar tu....harap-harap ada la kerja yang elok-elok...yang penting aku x la jadi patung ja di rumah ni...pastu bapa aku pun x la rimas anak dia yang baru habis diploma ni dah kerja..at least part time kan..x la menghabiskan beras ja di rumah..huhuhu...last time kerja kat tadika, RM500 sebulan..x kan mau pegi sana lagi kan? kena cari kerja yang lain pula...timba pengalaman....

hopefully dapat..huhu



6 comments:

  1. semoga berjaya mencari kerja part time.. yelah, kekadang duduk saja lama sangat, rasa bosan jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...ingat boleh la tahan duduk rumah..huhu dah beberapa bulan cuti, last2 naik bosan juga...

      Delete
  2. bagus2, bekerja lebih baik dari menganggur. hehe. all the best in finding the job! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Cik Fafa, betul tu...yang penting halal...heeee

      Delete

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads