Nuffnang Ads

TAHNIAH!!! Pemenang Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

Assalamualaikum...ehem2...salam hari terakhir 2014 bloggers..

Mesti ramai yang tengah kumpul2 makan besar dengan family..hehe saya kat rumah ni macam hari-hari lain juga, sama saja...okey, berbalik kepada tajuk utama post ini...hehe saya dah buat pemilihan pemenang melalui random.org. Jom tengok siapa yang kena! ^_^


TAHNIAH KEPADA PARA PEMENANG!

Pesanan buat peserta GA saya..

Assalamualaikum dan salam hari terakhir tahun 2014....

Masih ingat lagi GA yang saya anjurkan mula-mula hujung bulan Nov 2014 tu?
Ni mau umum bahawasanya, telah rasmi ditutup tepat jam12 tengah malam bersamaan dengan 30Dis.

Kepada yang dah join, terima kasih banyak yang tidak terhingga kerana seramai 102 orang peserta telah menyertai GA saya..saya akan tentukan pemenang melalui random.org macam blogger lain selalu buat. 

Tungguuuuuu...................

#Esok pagi kerja lagi...

Senarai Peserta Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

SENARAI PESERTA MUKTAMAD
(Simple 1st Giveaway Segmen by Beba Ifa)
  1. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  2. http://belongtomee.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  3. http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  4. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  5. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  6. http://sherabiyyy.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  7. http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  8. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  9. http://fiqadira.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  10. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  11. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  12. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  13. http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  14. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  15. http://izzeyda.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  16. http://bluekawaii-ira.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  17. http://hanismasturina.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  18. http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-by-beba-ifa.html
  19. http://adna2029.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  20. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  21. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  22. http://mrsupham.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  23. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  24. http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  25. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  26. http://yangbaik.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  27. http://sayasukala.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  28. http://www.syuhadasalleh.my/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  29. http://lovehim30.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  30. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  31. http://ummuhumaira88.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  32. http://uniquebell.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  33. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  34. http://sinuhadentist.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  35. http://music-syasya95.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  36. http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  37. http://mawarberduri-piqa.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  38. http://famf-tower.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  39. http://hzinnirah.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  40. http://itisstories.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  41. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  42. http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  43. http://fadzlinahamali.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  44. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  45. http://norshamimi.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  46. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  47. http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  48. http://www.honeyonnee.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  49. http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  50. http://luahankutintaku.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  51. http://faqihahhusni.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  52. http://jombercontest.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  53. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  54. http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  55. http://ummuaqill.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  56. http://madey09.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa_25.html
  57. http://farinahashari.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.htm
  58. http://nananimijiko.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  59. http://hootiecyum.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html (blog anda private)
  60. http://k-saiyidah.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  61. http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  62. http://caraleezaty.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  63. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  64. http://azrinrahim.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  65. http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  66. http://myrosblogger.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  67. http://secrettales97.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  68. http://azlanbahar.com/contest/simple-1st-giveaway-segment-beba-ifa/
  69. http://niyhblograudha.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  70. http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  71. http://online-story-mory.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  72. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  73. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  74. http://supersagaaaa.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  75. http://sitiaisyahjapanie.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  76. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  77. http://qileh.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  78. http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  79. http://sweetiecandyy.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  80. http://ohhpika.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segmen-by-beba-ifa.html
  81. http://mrs-ohsehunnn.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  82. http://fatanahkhirizan.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  83. http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  84. http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/p/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  85. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  86. http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  87. http://najihahawanbiru.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  88. http://pelitasiang.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  89. http://aimanliyanasamat.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  90. http://rahsiavitaminibu.com/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa/
  91. http://www.illusiduniawi.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  92. http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  93. http://colourfulliferainbow.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  94. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  95. http://www.sihatitunikmat.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  96. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  97. http://uyoii.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  98. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  99. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  100. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  101. http://studentkecik.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html
  102. http://smilewashere.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

DAH TAMAT!!! ^_^
"Terima kasih atas penyertaan anda....sekarang mau update senarai peserta...pemenang akan diumumkan tidak lama lagi.."


1st Giveaway by Mass-Naim


Syarat-syaratnya sangat simple

>> Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia.

>> Wajib Like Page Pu3 Outlet 

>> Follow blog Mass-Naim dan follow google+ mass-naim yang ada di side bar sebelah kanan blog.

>> Buat entri bertajuk " 1st Giveaway by Mass-Naim "

>> Copy coding yang disediakan dan paste kan ke ruangan HTML entri anda.

>> Backlink kan URL entri anda di kotak komen dibawah entri ini.

>> Keputusan pemenang 100% menggunakan random.org

>> Keputusan yang berjaya akan diumumkan selewat-lewatnya pada 31 Januari 2015.

Senarai hadiah :

** Cathy Choo 24k Active White Gold
Top Referral - 1 x Pemenang

** Shawl
3 x Pemenang Pertama, KeDua & KeTiga

** Topup RM5
2 x Pemenang Saguhati

Mari join beramai-ramai (^_^)

So, Good Luck semua =)

Giveaway Malaysian Blog!


KLIK BANNER ^_^

Giveaway untuk Bloggers

Giveaway untuk Bloggers
Klik banner

HADIAH GIVEAWAY UNTUK BLOGGERS

Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang

Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop clock Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI

Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang

Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x3 Orang
PENAMBAHAN 1  lagi pemenang (last updated : 25/12/2014 1:03AM)

Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang

Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang

Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang

Mini Giveaway #1

klik banner..

Giveaway berlangsung sehingga 24/12/2014 jam 11.59 malam.

Pernah macam ni? Alahai....

Haluuu....assalamualaikum dear bloggers~

Tadi aku balik on time lagi! haha kalau pulang rumah memang semangat membara gitu...
Mak cik aku tadi bawa aku pegi Giant Supermarket untuk shopping barang dapur...
Pastu, aku tunggu mak cik aku tu dekat luar supermarket tu dengan banyak la barang-barang ni..
mak cik aku pula pergi ambil kereta di tempat parking tu di basement...

Dapat 3 hadiah dalam 1 masa?

Assalamualaikum...hi bloggers..
malam ni update lagi cerita baru..haha
tadi di kedai, blackout dari jam 2 petang sampai jam 6.30 petang..haaaa..tergendala semua kerja yang guna komputer ni...apa lagi mesin2 besar tu..jadi goyang kaki sekejap...jaga kedai saja la....
cuma kerja bertimbun haah! ayoyo....susahlah ini macam...kelam kabut lagi...

Apa-apa pun nasib bos bertimbang rasa bagi pulang on time juga tadi...hehehe
bila aku pulang ja rumah, yeaayy! dua giveaway dah sampai! Jom tengok hadiah yang saya dah terima sebagai tanda terima kasih kepada penganjur dan sponsor...dan juga sebagai bukti yang barang dah sampai..hehe update semua sekaligus kan..

Kerja tanpa interview? Resume? Isi borang?

Ni yang terjadi dengan aku sekarang...

Kakak aku bekerja di kedai yang memberi perkhidmatan menyulam t-shirt, baju koprat, buat banner, wording untuk trofi,plak, buat ID card dan macam2 lagi la..
Mau dijadikan cerita, kakak aku tu dah memohon kerja di sana selepas dia temu duga untuk graphics designer position. 

Antara syarat majikan tu, kena pandai CorelDRAW...
kakak aku tu memang dah ambil course Maths & Comp Graphics di UMS, 
dan sudah pun graduate baru2 ni...

1st roommate and the last..

Huhu...hari ni aku happy sangat untuk kawan aku sorang ni....dah selamat dinikahkan di Masjid yang terletak di Kuala Penyu...(aku ja yang x dapat pegi...sedih...)

Entri ni aku post khas untuk kawan aku ni
Puan Rozeana Binti Chalik atau nama panggilannya Ujie..
Semoga Berbahagia bersama suami tercinta...comel ja kalau dorang dua ni bergayut kat telefon masa zaman2 kat Politeknik...

Ujie ni roommate aku masa semester 1 di Politeknik (2011)...sekejap ja aku kat sana...bila dapat offer kat UiTM Sabah, bapa aku suruh pindah, jadi aku pun ikut ja la..walaupun aku x mau tinggalkan course yang aku minat sangat kat sana..huhu...

Kami ni ada kisah tau..

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

Klik banner ya??

Hadiah penyertaan??

1) RM30 x seorang 
2) RM20 x seorang
3) RM10 x 3 orang

#Walaupun baru habis kerja, tetap menyempatkan diri ikut Segment Blogger..hehe

Masa sedang berjalan-jalan....

Assalamualaikum bloggers! Selamat hari Khamis!
Hari ni dah 18 hb Disember 2014 kan? Maknanya tinggal 13 hari lagi ke tarikh 30hb Disember ni..
HAHA maknanya x lama lagi Giveaway aku akan tamat! weee! Pastu sejurus selepas itu akan diumumkan pemenang melalui random.org.
Oh? belum join? Baru ja tau aku ada buat GA? Jadi? tunggu apa lagi? Cepat2 join! ^_^ 

Yang dah join, tinggal relax2 ja...tunggu pengumuman ya...insyaa Allah akan berjalan lancar...
yang penting jangan delete la entri tu, make sure dah tag segala yang perlu di tag...hehe bila pemenang dah ada, aku akan cek balik entri yang mengikut syarat-syarat2 tu...daaaa~


#x susah kan? Kalau semua okey, GA kedua akan diadakan sempenaaaaaa..hehe jeng jeng jeng...

Giveaway by Fara: POWERBANK PINENG 10000mAh UNTUK DIMENANGI

Giveaway by Fara: Powerbank Pineng 10000mAh untuk dimenangi!

Klik banner

Tag Rakan bloggers:

GA SIMPLE ~ PLANNER ISLAM 2015

Assalamualaikum...

blogger Cik Siti MAR ada buat Giveaway lah! jom ramai-ramai join!

Menurut beliau:
GA ni akan berlansung start dari 16 dis hingga 24 dis 2014(tamat 12 malam)
pemenang insyaAllah akan diumum pada 25 dis 2014

2 hadiah planner@perancangan eksekutif islam 2015 akan diberikan

Menarik hadiahnya! Jom join cepat! ^_^ 

Klik pada banner untuk join :)

Big Hero 6 Comel!!

Hai ! Happy weekend everyone!

Tadi petang tengok wayang baru ni di GSC 1Borneo dengan FH. Akhirnya dapat tengok juga kartun ni..haha ok..dah macam budak-budak pula aku ni..tapi lucu cerita ni..hehe

Big Hero 6 !

 ni antara nama-nama karakter dalam filem ni:

simple giveaway by Licha

Klik Banner untuk join..


Hadiahnya:
 RM 20 X 6 pemenang 
1 blog review oleh setiap penganjur (4 pemenang) 
3 hadiah misteri

Alhamdulillah..mujur ada UTC...

Assalamualaikum..selamat tengah malam..hahaha (pelik cakap gitu)

Tadi petang telah selesai segala masalah membayar bil-bil air, letrik dan astro..sekaligus selesai mengepos hadiah Giveaway ni yang aku sponsor tu kepada 4 pemenang tu..harap-harap selamatlah sampai ke rumah masing-masing ya..hehe

Hadiah dah sampai ! ^_^

Assalamualaikum bloggers..salam Jumaat...

Kelam kabut betul hari ni...maklumlah, bapa aku telah selamat berangkat menunaikan Umrah...dalam perjalanan ke Rumah Allah...insyaa Allah...mudah-mudahan selamat pergi dan selamat kembali..

Kebetulan tadi, datanglah posmen depan rumah aku...dia bagi sampul surat saiz besar dari yang biasa...tertulislah nama aku..wah..hadiah Giveaway dah sampailah! hehe...
Terima kasih kepada penganjur segmen Giveaway by Mamaniza.com dan Sponsor, kathyrbain.blogspot.com yang bersusah payah mengepos ke Sabah..
jauh perjalanan hadiah ni...

Giveaway Time By Irsalina Lovely

Klik Banner ya?

Ni antara syarat-syarat join GA ni iaitu tuliskan pengalaman berblogging anda..

Saya telah mula berblogging sejak tahun 2009 cuma tu blog suka-suka..bertujuan untuk post gambar2 kenangan dengan kawan, bercerita hal yang gembira dan sedih...
Masa tu masih zaman-zaman popular Friendster...bila Friendster dah tutup...habis semua gambar-gambar lama dulu yang di upload dah hilang...mujur masih ada blog lama yang menyimpan banyak gambar-gambar saya zaman dulu-dulu..
Maklumlah masa saya sekolah belum ada handphone dan laptop..kalau update blog semua tu kena pegi cyber lagi...bila dah masuk U ni barulah dapat beli handphone..tu pun update di blog lagi...hahaha blogging ni macam walking diary yang menyimpan sejuta kenangan..hanya penulis tu sahaja yang tahu keseluruhan cerita tentang hidupnya...
hopefully blog akan terus wujud selama yang boleh...


#Suka pula aku dengan segmen ni...mengimbau nostalgia..good job penganjur! ^_^

Nuffnagers yang jalan-jalan~ Thank You !

Assalamualaikum...Hi bloggers!

I'm personally want to say thank you to all the Nuffnangers who kindly visited my blog..

Jom blogwalking di blog diorang ni ^_^

Mati itu pasti....

Selamat hari Selasa....jom dengar lagu ni :)

Lirik Lagu: Bila Tiba -Ungu

Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Segmen Blogwalking by Fadzlina


Meluangkan masa ikut GA ni...Klik banner! heeep^_^

Musim Kahwin~

Assalamualaikum bloggers! Haluuu....

Selamat berhujung minggu...yang paling penting, selamat bercuti-cuti! hehehe, dah ngam dengan musim cuti ni, maka ramailah yang ambil peluang untuk mendirikan masjid masing-masing..wah...bestnya...aku bila ek? hahaha 

Update terbaru!

Assalamualaikum bloggers...Hai..

Penat rasanya setelah pusing-pusing tempat cari job vacancy....dan akhirmya.......................

interview beberapa kedai ni, dan insyaa Allah akan dipanggil bekerja 16hb ni...butik baju...bersyukur sangat..at least x la aku terperuk dalam rumah ni....

Sponsor cari pemenang..hihi

Assalamualaikum,
Hai bloggers!

Salam Jumaat...ni ada pengumuman mau dibuat untuk peserta yang menang segmen:

Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman


Jom ramai-ramai memeriahkan segmen GA blogger ni, pasal blog ni, 1st thing bila buka of course nampak header blog, perkataan pertama yang terkeluar dari mulut ialah 'Waah'
haha okey, cantik sangat picture tu bagi saya la..

apa-apa pun, all the best untuk semua peserta GA!

Klik banner tu untuk join ^_^

Tutup 8 Disember 2014! :D

Pencarian Part Time Job

Waaaa....bosannya duduk rumah berbulan-bulan tanpa buat kerja apa-apa..ni la hakikatnya orang macam aku yang x sabar tunggu bulan 9 tahun depan untuk sambung degree...huuhu sekarang tengah search part time job mau kumpul-kumpul duit untuk degree nanti..

bila cari kerja kosong online ni kadang-kadang bahaya juga...sebab x tau details company tu..gaji macam RM1,500 dan x perlu pengalaman, siap cakap ada training lagi...gaji tu dah tinggi..pastu kelayakan minimum tahap SPM pula tu..ni yang jadi was-was ni...

hmm..x boleh harapkan online sangat ni, kena keluar pergi cari kerja kat luar tu....harap-harap ada la kerja yang elok-elok...yang penting aku x la jadi patung ja di rumah ni...pastu bapa aku pun x la rimas anak dia yang baru habis diploma ni dah kerja..at least part time kan..x la menghabiskan beras ja di rumah..huhuhu...last time kerja kat tadika, RM500 sebulan..x kan mau pegi sana lagi kan? kena cari kerja yang lain pula...timba pengalaman....

hopefully dapat..huhu



GIVEAWAY JOM SIHAT BERSAMA HAZAMIE SOUQ

Jom ikut GA best ni..


"Saya mahu sihat kerana ingin menjaga keluarga agar turut sihat bersama-sama dalam memperoleh keberkatan Allah S.W.T"

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA


klik banner untuk join!
jom support bloggers! until 19 Disember 2014

Buat wifi sendiri....

Assalamualaikum bloggers...haluuu...selamat tengah malam..hoho
belum tidur ka? mesti dah ada yang tidur kan.....ZZzzzz...

Apa-apa pun aku x dapat aktif blogwalking sejak akhir-akhir ni disebabkan wifi rumah x berapa bagus...sangat-sangat tidak memuaskan...hehe tu yang aku terpaksa langgan internet dari hp aku ni..pastu buat wifi sendiri connect dari hp ke laptop...slow la x macam wifi rumah ni...adoi...sabar ja la...mau buat macam mana..ni pun kena post laju2 ni..jimat-jimat data kan..hahaha kesian...


Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

CPUV masuk lagi :)

Assalamualaiukum...
alhamdulillah..syukur...
terima kasih NUFFNANG ! 

dua lagi iklan kempen dari Nuffnang menyelinap masuk ke blog ini...kalau nampak iklan2 sekalian..sila klik2 ya..hehe (x tau malu..)
kepada blogger yang lain juga, selamat berblogging...
akan ke blog anda juga untuk klik iklan jika saya nampak ya..jom2 klik! ^_^


Unknown Person!

(sumber dari whatsapp hp saya)

Assalamualaikum...halu bloggers..

Baru tadi aku didatangi dengan mesej sebegini yang mengatakan bahawa nombor aku sekarang ni adalah nombor telefon pengirim tu yang hilang 7 bulan yang lalu.

Sangat-sangat tidak logik apabila dia mengaku begitu sebab aku dah guna nombor ni kira-kira hampir 2 tahun..aku pun lupa2 ingat... Orang ni cuba minta nama aku..Mula-mula mungkin minta nama la, lepas tu nanti minta nombor macam-macam pula..bahaya begini ni...Orang ni lansung x kenalkan diri pun siapa, terus direct tanya nama aku. Ni namanya tiada courtesy..

Sebelum dia tanya macam-macam lagi, aku terus block saja..tu lebih baik.
Namun dengan harapan orang tu tidak meneruskan sekiranya ada niat yang tidak baik disebalik ayat-ayatnya tu...


-sekian...nervous aku kalau dapat mesej macam ni...huhu

Nuffnang Ads