Nuffnang Ads

Tips: Cara untuk tahu link sebelum klik

Pernah macam ni x? Apabila orang letak mesej di chatbox blog anda,
"hai, jom visit blog saya :)"

tapi sebenarnya bukan link blog pun..tapi link iklan atau link spam/virus...

ops...untuk mengelakkan itu terjadi kepada diri anda dan anda dan haaa anda la tu...caranya mudah, tidak perlu pasang safety check link atau apa-apa yang merumitkan hidup anda...aiseh...hehe
*Ada yang dah tahu, dan ada yang belum tahu. Tapi share saja untuk ingatan bersama sebab kadang2 kita manusia ini terlupa..main klik terus saja..hehe

Jadi...anda cuma perlu, halakan cursor anda ke nama pengirim. Kemudian tengok di bahagian bawah sebelah kiri akan dipaparkan link nama pengirim tersebut...jadi, anda akan ada pilihan sama ada mahu klik atau tidak, jika ragu-ragu dengan link itu, janganlah klik ya...

Klik gambar untuk lebih jelas dan nyata..haha

sumber dari blog saya sendiri...screenshot.

kalau mahu rakan blogger anda klik link iklan anda, beritahu secara terus terang saja bahawa link itu iklan...hehe kalau x mau juga, blogger yang mau berhati-hati, boleh guna cara mudah ni...

4 comments:

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads