Nuffnang Ads

Short trip with Superstar Aquarius!

Assalamualaikum bloggers!
Malam ni mau share cerita aku dengan course mate naik Cruise Ship yang berlabuh di Kota Kinabalu awal tahun 2014 tu...memandangkan 3 bulan ja ship ni akan beroperasi...test market katanya...kami pun ambil peluang untuk naik kapal mewah ni untuk menimba pengalaman berada dalam kapal ni...memandangkan ni part of tourism...so, kena join juga la...hehe..pictures di bawah sengaja letak saiz medium sebab banyak aku upload ni...haaa...nanti loading lambat pula entri ni...kalau mau tengok lebih jelas...klik ja gambar tu...so, jom tengok gambar di bawah ni^_^


#1 Dapat layanan 1st class dari pihak cruise ni untuk terus masuk ke jeti dengan bas UiTM ni...hehe x payah lagi beratur panjang di Sabah Trade Centre...

#2 Ni la antara kawan-kawan aku yang sedang menunggu call untuk masuk kapal !

#3 Sempat bergambar depan kapal yang sangat besar ni!

#4 ni la nama kapal tu...okay, jom tengok di dalam pula

#5 laluan yang agak sempit tetapi x la sampai laluan sehala..hehe

#6 haha 1st thing yang aku buat bila dah masuk cabin ni merangkap bilik tidur ialah tandas! hehe

#7 sempat selfie tuuu

#8 antara dining hall dia...ni yang tepi laut punya....

#9 ni dining hall yang lain pula...banyak pilihan!

#10 Haaa...yang minat barang branded tu...boleh beli sini...harga ni x ada caj tambahan tau..

#11 ni antara swimming pool yang ada...banyak tempat lagi, tapi 1 ja la aku bagi tengok ya..hehe

#12 kena baca juga ni..hehe

#13 sempat!

#14 okay...aku lupa berapa tingkat kapal ni...kalau tingkat/floor dipanggil Deck dalam istilah kapal laut...

#15 ha...habis tudung...angin kuat sangat...haha

#16 pandangan atas: ni belum gerak lagi kapal ni...masih di jeti...

#17 ni la cabin aku dengan kawan aku sorang tu!

#18 tengok sunset dan sunrise dari tingkap cabin..wow! Live gitu...

#19 dapat gift dari pihak cruise ^_^ thanks...

#20 okay, dah ganti baju....ni roomate aku! haha jom jelajah cruise ni!

#21 such a beautiful view......subahanallah...

#22 elevator pun gorgeous gitu...

#23 ni pun dah macam museum dah...

#24 ada show malam tu...Edge of Glory.... macam cerita teater tapi muzik2 then persembahan akrobatik yang merangkumi cerita....aku x dapat amik gambar sebab x dibenarkan...exclusive kata crew tu...

#25 ni breakfast keesokan harinya.. 2 days 1 night trip...okay la kan? wat pa lama-lama..kalau amik pakej 4 hari 3 malam tu memang ada stop2 singgah2 tempat best..tapi harga of course la RM1,000+...hahaha

#26 selfie lagi ! hehehe

#27 ni picture pentas malam tu...hahaa x dpt amik gmbr persembahan, 
tapi naik atas pentas tu pun x cukup okay...haha

#28 okay..peace!

#29 ni band malam tu..aku kacau jap barang2 dorang..haha

#30 tu kawan aku dari luar tingkap cabin yang lansung x nampak kitorang dalam ni..hahaha gelap habis tau cermin dia...memang safe la kalau ko buka2 tingkap macam tu pun.orang dekat luar x nampak apa2 kat dalam...

#31 laluan deck 10, ke bilik kami..hehe

#32 jom sunbathing dulu! hahaha panas tau masa ni..tapi vitamin pagi...sebelum jam9...

#33 jalan-jalan diluar deck...

#34 yang ni bahagian bow (depan)

#35 yang best tu, ni adalah ruang/trek untuk orang jogging pagi2...

#36 eh? ada bot kecik la di bawah tu? hehe siap ada ayam berkokok lagi atas bot tu masa tu...

#37 kad yang menggantikan IC masa dalam kapal...IC tu dorang pegang...so, kalau mau buat transaksi pembayaran dalam kapal, boleh guna kad ni..macam ala-ala kredit kad...so, bila dah mau check-out tu boleh settle bayaran di kaunter untuk dapat balik IC tu..hehe kad ni masih lagi ada dgn aku sampai sekarang walaupun hanya boleh guna sekali shj...

#38 great moments even it was short..valuable experiences ^_^

Thanks baca entri ni! ^_^

No comments:

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads