Nuffnang Ads

Kundasang Sabah~

Hi bloggers~hehehe 
ni gambar kenangan aku dengan kawan-kawan aku masa semester 3 duluuu...haha masa ni baru 19 tahun...muka semua comel2 lagi..opsss..heeeee.... masa ni satu batch kami ada academic trip di Kundasang, Ranau.. Maklumlah budak-budak pelancongan....
asyik jaaalan ja tiap sem...hehe...tapi bukan apa, sambil belajar...macam mana mau urus trip, itinerary, contact sana sini, public relations, duit lagi..lebih kepada pengurusan...dah nama course aku pun Pengurusan Pelancongan....jadi semua pasal pengurusan la....hehe best sangat...untuk pengetahuan anda,hehe Kundasang ni terletak di Ranau..hehe walaupun dah bagitau tadi...kat sini tiada Raflesia ya...Raflesia tu, bunga TERbesar di dunia....kalau mau tengok bunga tu, boleh pergi Raflesia Centre, Tambunan..heehe

Anyway, Kundasang ni ambil masa 3 jam dari Kota Kinabalu. Tempat ni kira macam Cameroon Highlands la..Kalau jalan jauh sikit, akan jumpa pekan Ranau, haaa..sana yang menariknya, pemandangan tu Superb! Subanallah.....cantik sangat....tempat tinggal pun ada banyak jenis....homestay?resort?hotel?motel?semua ada....kalau pegi time musim buah yang paling best sangat! Sini juga banyak jual sayur2 segar.....pergghhh...dengan udara yang nyaman....kalau tengok gambar2 aku kat bawah ni, kabus2 lagi dibelakang...ala-ala oversea gituuu....seeejuuukkk...

Dalam gambar2 ni kami lawat Kinabalu Park atau dalam melayunya, Taman Kinabalu.. Ni adalah tempat boleh nampak Gunung Kinabalu dan tempat bermulanya pendakian ke Gunung Kinabalu...jangan risau...kalau x dapat daki, berdiri dekat gate(pagar) tu pun x pa, bukan gate luar ni, tapi gate di dalam...namanya Timpohon Gate. dalam ni juga ada galeri untuk dilawat...hehe ok la, x mau bagitau banyak, jom la datang Sabah!

Check it out!

 #1 Baru sampai ke destinasi

 #2  x puas lagi bergambar....hahaha

 #3haaaa...ni memang kaki gambar semuanya...

 #4 Photo credited utk kawan aku ni, Dayang namanya...

 #5 Yang ni di dalam dah ni...jalan-jalan duluuu...

#6 muka-muka penat jalan-jalan...haha

No comments:

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads