Nuffnang Ads

kesatria kembara UiTM batch 6 #THROWBACK!



aloha! salam bloggers!
entry hari ni aku mau cerita tentang LIPB hari sabtu lalu...
LIPB tu....Latihan Intensif Pelajar Baru.......kawad kaki la nie....
terang2 tajuk entry kembara kan...jadi memang aku dah jadi ahli kesatria kembara la ni di UiTM sabah..
tu antara subjek wajib untuk semua student part 1 uitm~ WAJIB IKUT~
mula2 ahli 42 org sedangkan quota 35 org jak maksimum....
oleh sebab lebih,komander2 kembara buat la ujian stamina untuk pilih ahlinya...
ujian dya mau tau apa?? LARI PECUT !
35 yng terawal sampai akan dikira sebagai ahli sah...
apa lagi...start jak larian tu,aku pecut kunu2 berabis...hahaha sempat juga ni melepasi beberapa org siswa di hadapan tu....aku nie bukan juga laju berlari~ dpt nombor 11 jak antara siswi2 semua~
fizikal kata PENAT! tapi mental kata jangan stop! terus berjalan laju2....lepas ok ckit, pecut lg! 
tu la ayat2 yg bermain di kepala otak aku waktu tu...nda kisah la nombor berapa asalkan dapat masuk 18 terawal siswi.... pengsan tu nda la cuma kaki sakit sangat sebab otot2 kekejutan la tu tiba2 pecut...kalau dekat nda apa la...tp jauh juga tuu...hahahaha berbaloi la penat tu..dpt juga masuk kembara...
tp yg 7 org tersingkir tu tetap dipertimbangkan untuk masuk kembara....ada yg nangis suda bila terpaksa masuk kesatria platun Q.... oleh sebab komander rasa kesian dengan diorang, jd ada tolak ansur juga la,,,,
untungnya ,, komander kembara sgt2 baik berbanding komander kesatria lain...

so, sabtu 8pg sampai 4 ptg tu.. kami ada latihan~ mula2 kaki nda la sakit sgt....tp bila dah tidur..bangun hari ni...alahai...baru terasa tul leguh betis,peha,pinggang....jalan pun tempang2 ckit....tp overall memang bez! 
nda sabar utk ikut aktiviti kembara esok petang...kawad2 pun bez...hahaahaha......

-realitinya, seluruh badan masih lenguh2 -____- hmmm.......

No comments:

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads