Nuffnang Ads

Fade up with gamer??

Hi Bloggers...

Malam ni story sikit pasal budak generasi Y yang minat sangat pada game..Maklumlah, sekarang dah zaman teknologi yang pesat meluas~waahh...
jadi banyak dah aplikasi baru yang boleh dapat...sebagai contoh.....

"DOTA"

Sekarang dah Dota 2. Paling latest la... aku ditanya soalan cepu mas oleh future husband aku yang gilakan dota ni....

dia tanya, 
"kenapa kebanyakan perempuan x suka lelaki main dota??"
aku pun jawablah secara jujur....
pastu dia bidas pula jawapan aku tu....
dia x setuju lansung....


memang aku xla sependapat dengan dia pasal game ni...walaupun aku minat main game....cuma aku sayangkan laptop aku ni....takut rosak pastu x boleh guna lagi..sebab aku kalau dah main game, boleh rosak keyboard oleh aku..boleh hang laptop oleh aku...adoiii...ganas sangat...

"C.O.C"

haaa..yang ni kaum hawa pun ramai yang main...aku pun pernah main benda ni...best sangat...cuma masalahnya, smartphone aku ni cepat penuh memory...pastu 2 tahun dah guna hp ni, maka kualiti pun dah kureng..pandai freeze, not responding and push to stop sendiri apps dia...haha

Masa mula-mula game ni keluar...si dia dengan aku pegilah makan dekat satu restoran ni...pastu tengah tunggu order tu, dia buka hp dia....aku pun heran la....then, bila dah sampai order, sambil makan sambil tengok hp...pastu laju sangat dia makan, sampai aku hilang selera...pas dia habis makan tu sementara tunggu aku habiskan nasi aku, dia buka hp dia....

aku heran sgt2....aku pun curi2 la pandang skrin hp dia tu...oooo...rupanya main game~ 
tapi game apa ek? mau tanya, tapi dia ni x suka aku jadi penyibuk kalau x tau apa2...so, aku selidik la sendiri...tup tup, COC pulak.....aku install game tu, pastu main....tapi x puas hati sebab skrin hp x besar,,,jadi x best main game d hp.....

balik pada si kawan yang suka main COC masa jumpa aku tu, dia ulang benda yang sama bila tiap kali kami jalan....huuuu....annoying sangat....rasa macam mau uninstall ja game tu d hp dia....sekarang ni aku x tau la kalau tabiatnya masih gitu lagi sebab dah lama kami x jumpa....hmmm...

Apa-apa pun berdasarkan pemerhatian aku...dua2 game ni pun ada -ve side of it....
so.....kena pandai2 la atur masa...yaaaaa...


4 comments:

  1. game boleh kurangkan komunikasi dua hala, games boleh leka sampai semua kerja tertangguh. sy n hubby pun kaki games, tapi gunakan dengan sebaiknya.untuk diri sendiri tu. keep smile

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...game ni dapat release tension...cuma berlebihan tu yang bawa kesan x baik pula...hehe

      Delete
  2. hahaha...my suami sangat2 gilas games... anak saya umur 3y pun dah pandai main game lawan2 ayah dia..but seriously not good for communication ... sebab saya tak sukaaaaa gamee... dan betul .laptop rosak kerana games ...hahaha...

    now byk kerja guna pc.. no games in my pc.. hahah... so hubby guna gadget sendiri.. anak pula guna tab dia..tapi kalu tak di ajar dia tak nak main..sbb dia tak la nak main sangat..cuma mengacau sbb ayah dia terlalu fokus ngn games pada satu masa... so @beba ifa ready2 la mental n fizikal bila suami ni kaki game... tapi ok juga ..dorng tak suka lepak2 kedai lelama... sbb baik lagi kat rumah.. tenang... hihi

    Salam ukhwah dan salam kenal dari mommylina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa comel pula jadinya bila anak pun ikut main game...
      Yang x lepak kedai lama2 tu saya setuju..ada baiknya juga..hehe
      Apa pun, moga mommylina jadi ibu dan isteri yang terbaik untuk keluarga..

      Terima kasih kerana berkunjung ke blog saya :D

      Delete

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads