Nuffnang Ads

Laptop Rosak Lagi

Asal laptop rosak jak, rasa lifeless patah jari sebab x dapat upate blog..guna phone memang dapat..tapi lain perasannya bila update guna laptop ni...lebih selesa menaip banding touchscreen di handphone tu...hari tu, internal hard disk aku rosak..belum sempat backup dan format, hilang segala document penting dalam laptop....terpaksa ganti beli baru hard disk 500 GB...

Image result for laptop dell inspiron 15
aku sangka harga dia mau RM500, rupanya RM189... rasa memanglah mahal cuma x dijangka segitu ja pula harga dia...syukur bawah bajet..dapatlah beli satu dan ganti teruss....dua hari lalu, laptop yang aku guna untuk update blog ni, x boleh on...tiap kali on, dia akan keluar boot manager..bila aku tekan enter, benda yang sama juga keluar balik...bila cuba2 tengok solution di Youtube, lain pula jadinya...boleh pula laptop aku kata Operating System cannot be found. Alamak!
berdegup neves jantung ni, aduiii...dah la satu-satunya laptop guna untuk apply kerja...sekarang jobless lagi...huhu...baru hantar minta format tadi, sekalinya orang tu cakap, laptop ni ok saja..tiada problem..aik? bila pula dia okay suda? kata orang tu, power supply aku x cukup mungkin masa tu untuk on laptop tu...tu yang jadi macam tu...

oooo.....macam tu pula...syukur la masih bagus laptop ni...



lalu aku pun cepat2 backup file2 ni pegi dalam external hard disk....

2 comments:

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads