Friends,they come and go..

Assalamualaikum...salam ramadhan hari ketiga...kalau sekarang kat Sabah,dah subuh ni dari jam 4.39 pagi tadi..kepada kawan2 yg berada di semenanjung tu selamat bersahur...

Mood aku dari semalam masih x berapa bagus..sebabnya?kurang pasti... hmm, apakah dia maksud kawan baik? Bermula aku sekolah menengah,sampailah sekarang,kawan yg rapat dengan aku memang sentiasa berubah-ubah.. cuma aku yg masih kekal di situ...ada kawan yg satu kelas dgn aku,rapat..tapi bila dia pindah,terus lost contact..maka aku, bseoranganlah lg..lepas tu ada kawan baru yg ada geng sendiri...aku ikut2 ja menyampuk kdg2 tu..mcm melukut tepi gantang pula kn..haha tp tu la hakikatnya yg berlaku pada aku dan berterusan berlaku sampai aku masuk universiti... kawan perempuan tu ramai,tapi kadang2 ada yang cari aku bila perlu saja...bila ada masalah,baru tanya aku...begitu juga bila dah grad diploma..bukan aku takut mau berkawan..tapi bila mencari kawan yang betul ada waktu senang dan susah tu memang tiada...realitinya? Berdikari...dari dulu aku terbiasa begitu,boleh jalan sorang2,makan sorang2,pegi berurusan kat pejabat pun sorang2...kenapa aku x bawa kawan?sbb aku yg x mau bebankn diorang...mungkin aku terlalu menetapkan pendirian dari dulu masa sek menengah..pendirian aku tu,masa aku x ada kawan,aku mau nangis pun x ada guna..last2,aku ckp dgn diri aku "kalau kau dah x ada kawan,jangan risau..kau masih ada diri kau,sebab bila dah meninggal,kau dalam kubur pun akan tinggal kseorangan juga tanpa kawan.." sedih juga la fikir balik,apasal la aku ckp gitu dengan diri aku??adeh...memang kesian dan simpati dengan diri sendiri...kerana itu jugalah,aku lebih tumpukan perhatian pada keluarga aku...agak2 siapalah yang akan datang kenduri kahwin aku nanti kan? Ada juga ka kawan yang mau datang kalau aku jemput?hmm,takut pula x dtg,jd aku buat kecil-kecilan saja la..hehehe..

Mungkin apa yg terjadi dengan aku ni pun atas sikap aku yang suka jadi silent readers...jarang buka mulut bertanya khabar....hanya sekadar tengok insta,fb, n moments kawan2...sehinggakan aku terlepas pandang kawan aku sorang yang masuk hospital baru2 ni...bila aku taip komen di instagram dia,x pula dia reply..huhuhu tau2 kawan lama aku dah duluan melawat dia di hospital...aku rasa aku perlu pm dia la untuk tanya khabar...tu yang terbaik..haha bagus juga meluah kat blog ni,dah mcm menyelesaikan masalah sendiri pula...
Okbai.

1 comment:

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Check it out!