Penat seharian jalan...

Assalamualaikum bloggers...
Waaaa...hari ni penat kaki sangat lepas shopping seharian di K.K ni...tapi best la dapat melepaskan kebosanan yang duduk dekat rumah ja masa cuti2 ni...kenapa tiba2 aku pegi shopping? hehe sebenarnya aku pegi temankan kakak aku yang belajar di UMS tu untuk beli pakaian konvo dia 22hb ni...haaaa, tu yang busy sikit...sebenarnya si kakak ni tidak mau beli baju baru tapi papa dah offer dia untuk beli baju yang bagus2 masa konvo..maklumlah keinginan seorang ayah yang mahu anaknya rasa gembira ja selalu...hehe terharu pula..


TAPI...kakak aku ni x mau cari baju baru..dia bercadang untuk pakai baju kurung arwah mama..baju-baju mama masih banyak yang baru dan baru sekali dua ja pakai...kakak aku pula tertarik dengan baju arwah yang berwarna ungu tu...jadi, kami pegi kedai jahit dan alter baju tu ikut tinggi kakak aku..maklumlah saiz badan mama dengan kakak sama, cuma tinggi yang berbeza sikit...

hehe..dah selesai dengan adjust baju, pegi la pula memilih kasut konvo yang jenis bertutup...formal la katakan...pilih kasut dia ni pun bukan alang-alang lamanya..sebab ada yang warna dah sesuai, tapi saiz pula dah habis...ada yang saiz untuk kaki dia tapi pattern x sesuai untuk orang yang mau amik konvo pula...hoho...dah tu, pilih tudung pula...haaa ni yang mencabar sikit sebab warna kena matching dengan tudung...dan pemakaian tudung pun x boleh yang tutup muka sampai photographer amik gambar pun nampak tepi tudung ja...mukanya x nampak jelas..entah2 hidung ja yang kelihatan....adehh...

jadi, kakak aku decide untuk pakai wide shawl...dia dah shopping sakan tadi beli tudung..murah-murah tau..wah..aku pun ikut rambang mata...tapi akhirnya lain pula yang aku beli...hahaha


anyway, thank you so much kepada para pembaca yang sudi baca dan komen entri2 saya, yang sudi tinggalkan link dekat chatbox sebelah ni..thank you!
dan thank you juga kepada followers yang telah mencapai 100+ dalam masa kurang dari 3 bulan saya buka blog baru ni....terima kasih yang tidak terhingga...! :)

Happy blogging everyone..! Moga kita dapat berkenalan sesama bloggers walaupun saya ni jauh di negeri Sabah...Salam dari Sumandak Sabah ^_^

10 comments:

  1. saya suka baca post akak beba! :-)

    ReplyDelete
  2. Wahhh..bestnya shopping sakan untuk konvo.
    Semoga happy di hari konvo nanti.
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nurashikin! hehe sy terfikir ada tamu gadang ni masa konvo..haha rambang mata lagi nanti...banyak berjualan...

      Delete
  3. haritu pun teman kak saya shopping untuk konvo. memang letih, sebab ada yang berkenan tapi saiz pulak tak ada. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. susahkan pilih memilih ni...setengah hari memang x cukup mau shopping ni...hehe

      Delete
  4. Perempuan kalau shopping mesti lama kan? hahaha. nak sempurna la katakan.

    cara mencegah kanser pankreas

    ReplyDelete
  5. hello Sabahan ~ orang Penang datang jenguk ~ =)

    ReplyDelete

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Check it out!