Air Terjun Mahua, Tambunan Sabah

Hi dear bloggers!
Hari ni share story pasal outing with my lovely cousins! Aku ni asal Tambunan Sabah, so bila cousins dah terkumpul tu, inilah yang terjadi...haha itupun belum cukup geng lagi ni,yang lain x dapat join sebab ada yang dah kahwin n ada komitmen lain...jadi ni la antara cousins bujangan gitu! Feel2 dulu bah zaman remaja ni! hihi so here we go!


Air Terjun Mahua ni atau orang putih panggil Mahua Waterfall, sekarang dah makin maju sabah ni dengan tourism industry. Ni la antara tempat yang best utk dilawati, dari Kota Kinabalu ke Tambunan ambil masa kira-kira 1 jam 30 minit. Tapi depends la dengan kelajuan kereta tu juga, kalau jalan lagi yang banyak kereta, mungkin hampir 2 jam juga...Tambunan ni terletak di kawasan berbukit...pedalaman..di sini la kampung aku..TAMBUNAN...hehe...berbalik kpd Mahua Waterfall ni, tempat ni lagi berbukit dari bukit-bukit...haha okey dulu gravel masih...sekarang dah tar jalan rayanya....kampungku dah majuuu....haha...ok la enough with the talking, let's feel the pictures below ya! 

#1 Ni entrace dia...kitorang tengah tunggu diorang settle tiket masuk..hahaha

#2 Banyak tempat parking...dun wori...

#3 Bergambar dulu dengan papan tanda yang bertulis Welcome to Crocker Range Park!

#4 Ni adik dan kakak aku..heee

#5 Haaa ni mcm batu bersurat ja...hihihi just kidding...

#6 Let's go! Masuk daaalam lagi tau....trust me, you won't regret it once you go inside...Subahanallah....

#7 Yang ni dah sampai ke dalam hutan..hehe

#8 See?? although small kind of waterfall, not that majestic one but still I'm proud to be one of the villagers in Tambunan

#9 Uniknya ciptaan Allah...bila aku nampak benda2 amazing gini, terasa kerdil diri ini... agungnya ciptaan Allah...

#10 Kaki gambar semua...adoii

#11 Snap2!

#12 Okay, aku try amik yg bagus2 tp cousin aku memang x pandai stop bergurau..haaha so amik jak la...

#13 Hehe ni picture adik aku si Zati n yg sebelah kanan aku tu kazen merangkap bestfriend aku yg paling nakal! hahah!

#14 Nampak gayanya tuuu...adeii

#15 snap2 lagi!

#16 Okay, till then! there are so many great places in Sabah! Don't miss your chance to come here!
oh ya, lupa, let me tell you, air sungai ni, memang sejuk peti ais tau! A soft warning from me, hahaha seriously sejuk....ENJOY!

No comments:

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Check it out!